10 tips voor klantenservice waar klanten blij van worden :-)

  1. Neem binnen zo snel mogelijk op, liefst binnen 3 seconden. Klanten willen zo snel mogelijk geholpen worden.

  2. Noteer of onthoud altijd de naam van je klant aan het begin van het gesprek. Gebruik de naam van je klant ook in het gesprek (met mate).

  3. Vermijd terugbelafspraken. Je klant belt nu, wil nu geholpen worden en heeft nu dus ook tijd om iets langer te wachten op het goede antwoord.

  4. Maak aantekeningen van het gesprek, het liefst op papier. Het is bewezen dat je informatie dan beter opslaat. Zo kun je je klant beter helpen.

  5. Zet je klant zo min mogelijk in de wacht, maar vertel wat je aan het doen bent. Zo weet je klant dat je hard werkt om hem te helpen.

  6. Als je rechtop zit of staat, klinkt je stem beter en actiever. Zo wek je de indruk dat je je klant graag wilt helpen.

  7. Pas je spreeksnelheid aan aan je klant, en probeer net iets sneller te praten dan dat hij doet. Je klant zal dit associŽren met deskundigheid.

  8. Zorg voor een rustige belomgeving. De microfoon van je headset kan allerlei achtergrondgeluiden opvangen, en dat leidt af: zowel voor jou, als voor de klant.

  9. Laat je klant altijd uitspreken, en wacht dan even met het geven van een antwoord. Zo laat je aan de klant horen dat je goed nadenkt over het juiste antwoord op zijn vraag of opmerking.

  10. Hang niet als eerste op. Als je klant de verbinding verbreekt, weet je zeker dat hij alles gezegd heeft wat hij wilde zeggen.†
© Tape-it-easy Ltd. 2017