Tape-it-all

Tape-it-all is ontwikkeld voor dienstverleners die zich willen wapenen tegen claims van klanten. De applicatie neemt alle gesprekken op die binnenkomen. Alleen de gesprekken naar de vooraf geselecteerde telefoonnummers worden uiteindelijk bewaard. Dit gebeurt op een zodanige manier dat u er later altijd mee uit de voeten kunt. Daarvoor maken wij gebruik van open standaarden, zoals mp3.

Het doel van Tape-it-all is niet het regelmatig terugluisteren van gesprekken. Het terugvinden van de gesprekken is namelijk een tijdrovende klus, een kwestie van kijken naar telefoonnummers, data en tijdstippen.

Overeenkomstig de Nederlandse privacywetgeving zijn slechts enkele mensen bevoegd om de opgenomen gesprekken van Tape-it-all te beluisteren. Doorgaans zijn dit, naast uzelf, uw fraudemanager, uw risk manager en de bij de Kamer van Koophandel ingeschreven leden van uw directie.

Een ruimere toegang tot Tape-it-all is in strijd met de Nederlandse en Europese privacywetgeving. Aangezien de boetes voor overtreding daarvan in juni 2014 dramatisch verhoogd zijn, is het voor elke organisatie van wezenlijk belang om compliant te zijn met de privacywetgeving.

Tape-it-all is compliant met de laatste privacywetgeving, en geeft organisaties twee belangrijke wapens:

  1. Alle gesprekken kunnen worden teruggevonden. Daarmee heeft uw organisatie een antwoord op klanten die, met alle respect, van alles bij elkaar verzinnen. Erg belangrijk om te voorkomen dat claims tot eenrechtszaak leiden, en om uw gelijk te halen als het toch zover komt.
  2. Tape-it-all is een uitstekende basis om over te stappen naar Tape-it-easy. In dat geval gebruiken we dezelfde hardware om software voor quality monitoring te installeren. Daarmee kunt u gemakkelijk en snel gesprekken van specifieke agents terugluisteren, en hen trainen en coachen.


Tape-it-easy Ltd. 2017