Meer voordelen

  • Tape-it-easy is ontwikkeld in Nederland en is dan ook 100% Nederlandstalig, behalve de naam :-) Dat geldt voor het bedienen van de applicatie, voor de gebruikershandleiding en voor alle technische documentatie.
  • Omdat Tape-it-easy geen technische CTI (Computer Telephony Integration) koppeling nodig heeft, staat het u vrij om uw telefooncentrale te vervangen. Tape-it-easy heeft daar geen last van en uw kwaliteitsmonitoring gaat dus gewoon door.
  • Omdat Tape-it-easy uw medewerkers herkent aan hun stem, maakt het niet uit of en hoe ze op het systeem zijn aangemeld. Uw medewerkers voelen zich veel minder een nummer(!), wat een grote impact heeft op het statusgevoel van uw medewerkers aan de telefoon.
  • Omdat Tape-it-easy los staat van uw IT-infrastructuur is de kans op verstoringen in uw belverkeer compleet afwezig. Als bijvoorbeeld de voeding van de Tape-it-easyserver doorbrandt of stukgaat (of u besluit deze te deactiveren) zal uw telefoonverkeer altijd probleemloos doorgang vinden.
  • U had het niet verwacht, maar u blijkt toch nog bij andere oplossingen dubbel te moeten patchen naar uw telefoontoestellen. Gedoe en kosten. Dat hoeft bij Tape-it-easy dus beslist niet.
  • Tape-it-easy is zo geconfigureerd dat u de volledige klantbeleving perfect in beeld krijgt. Inclusief wachttijd en -muziek, maar ook inclusief doorverbinden. Zo krijgt u een logisch en samenhangend beeld van de klantervaring, ongeacht het aantal keren dat de klant wordt doorverbonden. Tape-it-easy stopt pas met opnemen als de klant ophangt.
  • Bij Tape-it-easy krijgt u vooraf uitsluitsel over de prijs. U betaalt in de vorm van een maandabonnement met een vaste prijs per agent. Agents die langdurig afwezig zijn door bijvoorbeeld zwangerschap kunt u uitvinken en tellen dan niet mee voor de factuur. Stuur voor een prijsopgave een e-mail met het aantal agents en de gewenste contractduur (na 100 dagen proeftijd) naar verkoop@tape-it-easy.com.
Tape-it-easy Ltd. 2017