Vaak gestelde vragen (FAQ)

Doen jullie ook screen recording?

Nee, met Tape-it-easy is het niet mogelijk om de schermen van de agents op te nemen. De reden is dat het opnemen van schermen echt complex is. Het vraagt om een stevige integratie met zowel het LAN van uw organisatie als met de telefooncentrale. En dat betekent grote IT-projecten en alsnog discussies over software versies op uw centrale en op de servers. Die discussies duren lang, zijn duur en gaan wij bij voorkeur uit de weg.

Natuurlijk is de mooiste situatie die waarin u zowel gesprek als schermafhandeling (én muisbewegingen!) van een agent kunt volgen. De investeringen hiervoor zijn hoog, en u moet zich afvragen of u voor dat geld niet beter gewoon naast de agent kunt gaan zitten: dan ziet u de schermafhandeling ook.

Is uw motto Geld spielt keine Rolle, dan moet u vooral kiezen voor een mooie screen recording oplossing en niet voor Tape-it-easy. Als u zoekt naar een goed rendement op voor uw euro’s, dan zult u ontdekken dat de meeste supervisors uitstekend uit de voeten kunnen met het gesprek alleen. Ook zult u ontdekken dat supervisors het prettig vinden een stuk of 3 gesprekken van een en dezelfde agent achter elkaar te horen.


Hoe snel kunnen jullie leveren?

De tegenvraag is: ‘hoe snel kunt u een handtekening zetten?’

Zodra de handtekening onder het contract staat, gaan wij aan de slag. Dat doen we netjes volgens PRINCE2 principes: heel planmatig dus, en u mag verwachten dat wij binnen circa 15 werkdagen de oplossing draaiend en gebruiksklaar hebben. Daarna volgt een periode van circa 10 werkdagen om schoonheidsfoutjes weg te werken. Dus na een dikke maand bent u helemaal 100% up and running .


Is het veilig?

Tape-it-easy is bedacht door een cerfitied data security officer die ook nog registered COPC coordinator is; callcenterkennis en veiligheidsdenken in een. Er is dus veel aandacht besteed aan veiligheid. De veiligheid van Tape-it-easy is gewaarborgd op de volgende manieren:

vrijwel alle processing wordt in uw kantoor gedaan, slechts een minimum aantal gesprekken verlaat daadwerkelijk uw pand om via een beveiligde toegang te worden beluisterd. U merkt van die processing overigens helemaal niets.

voor zover er gesprekken over de of door de lucht gaan, zijn deze altijd versleuteld. De versleuteling is zodanig dat bijvoorbeeld de AIVD de gesprekken nog wel kan beluisteren, maar dat scholieren en heel slimme studenten echt kansloos zijn. De versleutelingsprotocollen die Tape-it-easy gebruikt zijn tot op heden niet gekraakt. Dit is een kwestie van tijd, en Tape-it-easy doet er alles aan om zodra dat technisch kan op te schalen naar een zwaardere versleuteling.

Tape-it-easy maakt gebruik van een datacenter. Dit datacenter is niet alleen qua IT, maar ook fysiek goed beveiligd. Het ligt deels in het water, er is nagedacht over het vermijden van ramkraken en alleen bevoegd en gescreend personeel heeft toegang.

tenslotte: u kunt alleen via een secure verbinding inloggen bij Tape-it-easy.


Werkt het ook op onze centrale?

Dit is verreweg de meest gestelde vraag en het antwoord is altijd ‘JA’. De reden hiervoor is dat Tape-it-easy geen gebruik maar van uw centrale maar deze als het ware overslaat in het opnameproces. Of u nu een heel oude centrale heeft of juist een hele nieuwe waar nog geen interfaces voor zijn geschreven, Tape-it-easy werkt.

Tape-it-easy is daarmee een ideale tool als u bezig bent uw centrale te vervangen en bijvoorbeeld niet precies weet wanneer (en of) die centrale vervangen gaat worden. Ook als u het te selecteren type centrale nog niet kent, maakt dat Tape-it-easy niets uit. Sterker nog: zelfs als u geen idee hebt welk type centrale uw organisatie gebruikt (laat staan met welke software erop) kunt u Tape-it-easy inzetten. Wij zullen u die moeilijke vragen over software updates op uw centrale in elk geval niet stellen.


Werkt Tape-it-easy met onze ACD?

Veel organisaties hebben het idee dat hun ACD, de automatic call distribution, een geval apart is. En vaak is dat ook zo. Maar dat maakt Tape-it-easy niet uit. De tool slaat namelijk niet alleen de centrale over, maar ook de ACD. Tape-it-easy kan dus overweg met alle ACD’s, want er wordt niet samengewerkt met de ACD. Dit is een groot voordeel, want u behoudt dus alle flexibiliteit voor wat betreft de inrichting van de ACD. Ook als u de ACD grondig hebt vernieuwd of herontworpen, loopt het opnemen van gesprekken gewoon door. Dat is ideaal als u, om welke reden dan ook, uw ACD veelvuldig wilt of moet aanpassen.


Wij hebben 5 centra door het land verspreid, kan Tape-it-easy dat aan?

Nee, als u 5 centra door het land verspreid hebt zitten die via verschillende nummers worden aangekozen, dan is Tape-it-easy niet de geschikte tool voor Quality Monitoring. Als de gesprekken allemaal op 1 punt binnen komen en vandaar worden gedistribueerd naar 5 of meer call centra, dan is Tape-it-easy juist weer wel een ideale oplossing.

Voor Tape-it-easy is het cruciaal dat er een punt is waar de gesprekken binnenkomen en waar ze opgenomen worden. Als zo’n punt ontbreekt, dan zijn er andere oplossingen die doorgaans sterker zijn in gedistribueerde situaties. U kunt hierbij denken aan NICE, Optimize/Witness en Bumicom. 

Tenslotte: als deze 5 centra via SIP worden gevoed vanuit een punt, dan is Tape-it-easy weer wel de aangewezen oplossing, aangezien onze software zich uitstekend laat distribueren en virtualiseren. 

© Tape-it-easy Ltd. 2017